« Annoula.se

Bygga med lastpallar?

Att bygga olika saker med lastpallar det är rätt såå poppis. Men det gäller att bygga med rätt sorts pallar. Det bör inte vara engångspallar utan det bör vara så kallade EUR pallar. Pallar används annars för att lasta och säkra upp olika varor med. Men det går som sagt att bygga till exempelvis möbler av dem med. Det går att ha dem som  som sängar, utomhussoffor, smarta hyllor och så vidare.

Välj rätt sorts pall

Om du tänkt att bygga med lastpallar, undvik då de som är impregnerade. De tillverkas oftast utomlands och de kan dessvärre innehålla kemikalier och ämnet metylbromid. Det ämnet är något man ursprungligen använde för att bekämpa skadedjur, men är förbjudet i både Norge och EU eftersom att det är ozonnedbrytande. 

För att se hur en pall har behandlats, titta på färgen på den. Behandlat trä får en grönaktig nyans.

Satsa på giftfria lastpallar

De lastpallar du kan använda dig av är Europallen, eller SJ-pall och EUR-pall som den också kallas. Den tilverkas i Europa. Den har inte varit i kontakt med gift och kan därmed användas att bygga med. 

Bygg en soffa av lastpallar

Om du är sugen på att bygga en soffa av lastpallar, kolla denna artikel på Vi i Villa för inspiration. I den tidningen finns det även fler smarta artiklar kring vad du kan bygga med hjälp av lastpallar. Själv tänkte jag fatiskt ge mig på att göra en egen soffa denna sommar med just lastpallar, får se hur det går.

29 Apr 2021