« Annoula.se

Träna och ät rätt för att bränna fett

Om du satsar på att äta rätt kost samt ägna dig åt träning så kan du på ett mycket effektivt sätt bränna fett och ändå bibehålla din muskelmassa. Du måste dock se till så att du ökar din ämnesomsättning samt träna rätt saker så väl som att få i dig rätt mängd protein. För att få en ökad fettförbränning är det bra att öka din kropps ämnesomsättning. En ökad ämnesomsättning innebär att det du äter på ett snabbare sätts görs om till energi utan att det lagras in i kroppen. Ökad ämnesomsättning kan du få genom att öka din kroppsvärme, eller termogenes som det heter. Det kan du göra genom att dricka kaffe eller inta koffeinrika livsmedel eller genom att äta kryddstark mat och dricka grönt te.

Tänk på vardagsmotionen

För att komma i form och sedan även hålla formen så är det bra att dels ha dina träningpass, men även få in mer av den så kallade vardagsmotionen. Smarta tips på vardagsmotion:

  • Gå till affären istället för att åka bil.
  • Har du bil när du handlar, parkera längst bort. Då får du en extra promenad
  • Ta trapporna istället för hissen,
  • Använd cykeln

Börja styrketräna

Ett sätt att öka ämnesomsättningen är att börja styrketräna. Det gör att du ökar den samt att du bromsar muskelmassans nedbrytning. Ta gärna hjälp av en PT om du är helt grön på detta med att träna på gym, så kan du få hjälp med vad du ska träna och hur du ska tänka kring det hela. Det är bra att fokusera på de stora muskelgrupperna, i alla fall om det är så att du vill minska i fett. Det eftersom att dessa muskelgrupper kräver mer energi för att hålla igång och det är bra sett ur fettförbränningssynpunkt.

Öka förbränning med kosttillskott

För en extra skjuts på vägen går det att inta så kallade fettförbränningstillskott. Välj rena produkter utan en masa onödiga saker i innehållet. Äta rätt är även det bra att göra och att få i dig tillräckligt med protein. 

Protein är det mest mättande näringsämnet i förhållande till hur mycket energi det ger. Det är även det näringsämne som kräver mest energi för att omvandlas till kroppsfett. Om du har ett högt proteinintag under diet så hjälper det till att du slipper tappa en massa muskelmassa.

20 Dec 2020