« Annoula.se

Reumatiker, ska de också träna?

Att ha god hälsa och träna är väldigt viktigt, det vet alla. Men det är väldigt viktigt om du är reumatiker eller har drabbats av artros. Att träna med en skada eller en sjukdom kan vara svårt men det viktiga är att man anpassar träningen efter sin kropp och dagens form. Men det absolut viktigaste är att man faktiskt tränar även om det smärtar. Då kanske man inte behöver belasta den smärtande kroppsdelen lika mycket men att aktivera den och inte sitta och vila lika viktigt som att vila sig.

Det finns många produkter som kan hjälpa dig att träna säkrare så att man inte skadar sig t ex Back on Track. Back on track skydden är båda sköna, minskar skaderisken, främjar läkeprocessen och ökar blodcirkulationen samt minskar inflammationer om man t ex har reumatism.

Träna hela kroppen vid sjukdom som reumatism

Om man har sjukdomen reumatism så kan handträning vara viktigt för dig med dåligt styrka i händer. Vid t ex handartros är det bra att träna händerna. Det är även viktigt att träna hela kroppen för att minska risken att få inflammationer, minska eventuell övervikt och att bli piggare. Dessa är ju bara några fördelar som man får om tränar. Därför bör man båda utföra handträning och även kroppsträning för att få så bra hälsa som möjligt.I slutändan är det egentligen bra om alla tränar, oavsett om du är frisk eller sjuk. Man får så mycket bra fördelar om man rör sig, oavsett om man är gammal eller ung.

10 Dec 2015