« Annoula.se

Shoppa till bebisen

En sak som gör det extra roligt att vara förälder, tycker jag, är att man får shoppa loss med lite bättre samvete. Den som gillar att handla kläder, gulliga grejer, praktiska prylar och annat smått och gott har en njutningspeak under småbarnsåren, för man behöver verkligen hela tiden köpa nya grejer.

De första köpen är stora: barnvagn, babysäng, bilbarnstol etc. Men dessa köp kräver också en del tankeverksamhet. Man kan inte bara köpa första bästa barnvagn och tro att man får en som passar en, nej det kräver ganska omfattande undersökning.

En barnvagn som passar ens livsstil

Först ska man analysera sin livsstil. Hur bor vi? Var kommer vi köra vagnen (underlag)? Måste den komma in i en hiss? Passar den i bilens bagageutrymme? Osv. Sedan är frågan hur man vill köra med sin vagn, vissa vill nämligen ha en barnvagn som de kan springa med etc. Om man vistas mycket ute i naturen eller på ojämna underlag så är Bugaboo Mountain Buggy ett suveränt alternativ. Jag har en vän med den vagnen och de kan åka på vilka äventyr som helst och vagnen är bara till hjälp.

Kan en bilbarnstol vara snygg eller ful?

När det gäller bilbarnstolar så är det en säkerhetsfråga i första hand, kanske till och med bara för vem kan se huruvida en bilbarnstol är snygg eller ful - den bara är. En Bugaboo är helt lart en snygg vagn medan en Britax och en Maxi Cosy bara är bilbarnstolar. Eller hur?

Köp barnvagn och bilbarnstol på Pyret & Snäckan så får du det bästa till bäst pris.

10 Aug 2016