« Annoula.se

Skidåkning som träning

Det är kanske en liten smula off-season att snacka om skidåkning just nu, men innan vi vet ordet av så är vintern här igen och jag är redan pepp inför skidsäsongen. Vad man inte vet innan man testar att åka skidor är hur tufft det faktiskt är ur träningssynpunkt - det är helkroppsträning som inkluderar nästan alla muskler i hela kroppen. I jämförelse med typ löpning och cykling så aktiverar man armarna såväl som benen när man åker skidor, man tränar faktiskt nästan dubbelt så hårt!

Bra för kropp och själ

Kondisen pressas i skidspåret vilket är superbra för hjärtat. Att vistas utomhus är dessutom stämningshöjande så samtidigt som kroppen får sitt så får även knoppen och själen sin beskärda del. Det finns också studier som menar att den som andas frisk vinterluft genom näsan boostar sitt immunförsvar - för att inte tala om hur gott D-vitaminet man får i de soliga spåren gör när vintern annars är som mörkast.

Jag som är skidåkare sedan flera år tillbaka visste såklart redan allt det här baserat på egen erfarenhet, men det var ändå roligt att läsa om det i Aftobladets artikel som jag snubblade över nyligen.

Variation förnöjer

Själv är jag som sagt redan övertygad skidentusiast. Jag älskar allt som skidåkning för med sig i form av träning, upplevelse och tillfredsställelse. Jag gillar längre turer i bakväma skidspår såväl som offpist i spännande backar. Variation förnöjer!

Åker du skidor? Var brukar du åka?

2 Oct 2016