« Annoula.se

Träning kräver näring

Jag hoppas innerligt att det inte finns någon av mina läsare som lever i ovisshet vad gäller vikten av näring när man tränar. Det går inte att träna vettigt om man inte tillför tillräckligt med näring både före och efter själva träningen. Man får inte vara rädd för mat och kalorier! 

Näringsämnena

Mat är superviktigt och man ska fokusera på att få i sig tillräckligt med protein och fett för att kroppen ska må bra, men också en del kolhydrater så att kroppen ska orka träna på ett hälsosamt vis. Jag har flera favoritrecept men också en hel radda kosttillskott som jag tycker underlättar livet för en som tränar mycket och med tydliga mål. Jag har testat väldigt många olika produkter och märken och fastnat för en del samt skrotat ännu fler. Just nu är jag lite inne på Fitline International och nosar och jag gillar det jag testat hittills.

Personligen så försöker jag få i mig 2 gram protein per kilo kroppsvikt i dagsläget, medan jag inte lägger så stor vikt vid fördelningen mellan fett och kolhydrater därefter. När det gäller fettkällor försöker jag välja de nyttigaste i form av kokosolja och olivolja.

Räkna kalorier eller ej?

Har man problem med att finna balans i sitt näringsintag - att man antingen inte verkar kunna gå upp eller ner i vikt trots att man vill, då tycker jag att det kan vara en god idé att för ett tag räkna kalorier på det man äter under en dag, för att få koll på vart det går fel. Det är dock inget jag rekommenderar att man gör särskilt länge. Mat ska vara en enkel sak!

10 Aug 2017